Przedstawiamy Wam wspólny projekt Fundacji z Pasją i ks. Roberta Augustyna pt.  Najważniejsze Skrzyżowanie

Najważniejsze Skrzyżowanie to MISJA połączona z PASJĄ. To projekt skupiony na głoszeniu Ewangelii z wykorzystaniem bezkompromisowej formy przekazu – samochodu rajdowego obklejonego w wersety Biblijne. Starty w amatorskich rajdach samochodowych i uczestnictwo w wielu charytatywnych i kościelnych imprezach to cele szczegółowe, które są realizowane tak aby Ewangelia dotarła do jak największej liczby odbiorców.

O pomysłodawcy:

Robert Augustyn – ksiądz, perkusista, były instruktor narciarski, od dziecka pasjonat i miłośnik rajdów samochodowych. Urodził się w Wiśle 20 Sierpnia 1988 roku. Z powołania jest księdzem. Jest to jego służba, zawód i styl życia. Aktualnie pełni obowiązki wikariusza w Parafii Ewangelicko-Augsburskiej w Katowicach-Szopienicach. Zanim został księdzem przez ostatnie 16 lat z zamiłowaniem grał na perkusji w kilku zespołach. Dziś gra nadal, prowadząc charytatywne warsztaty dla dzieci i młodzieży. Jeździł na nartach ucząc niegdyś innych i zaszczepiając w nich pasję narciarstwa. Brał udział w amatorskich rajdach samochodowych, jako pilot a z czasem, jako kierowca. Do momentu studiów swoim pasjom poświęcał wiele czasu. Dziś, już jako ksiądz chce kontynuować swoje życiowe pasje dzieląc się nimi z innymi, a także wykorzystując je, jako narzędzia do mojej służby. Jedną z nich są właśnie rajdy samochodowe. Od najmłodszych lat, tata zabierał go na odcinki (oesy) Rajdu Wisły, który wówczas przebiegał bardzo blisko rodzinnego domu. Już jako dziecko został pasjonatem tego wyjątkowego sportu, a w wieku 14 lat wziął udział jako pilot w pierwszym rajdzie. Do momentu otrzymania prawa jazdy, spędził wiele godzin na prawym fotelu ucząc się teorii, którą już niebawem zastosował, po zakupie swojego pierwszego samochodu. Dziś posiadając doświadczenie i nadal wielkie zamiłowanie, chciałby powrócić do rajdów.

Rajdy samochodowe to dla niego o wiele więcej niż tylko ściganie się i odczuwanie adrenaliny. Rajdy są częścią jego osobowości. A aktualnie stają się także jego misją.

Nasz projekt polecają już Maciej Zakościelny i Piotr Żyła:

Kontakt: tel. 536 057 999, e-mail: naj.skrzyzowanie@gmail.com