Wielkimi krokami zbliżamy się do finału cyklu naszych warsztatów teatralnych prowadzonych w katowickiej dzielnicy – Szopienice.

Serdecznie zapraszamy 2pstro-plakat grudnia o godzinie 17:00 na premierę spektaklu pt.: “Pstro” w Miejskim Domu Kultury Szopienice-Giszowiec przy ul. Hallera 28.

“PSTRO” porusza bardzo aktualny temat lęku przed nieznanym, nowym, innym, który prowadzi do samotności, paradoksu życia, pychy i próżności człowieka. Walka ze zbliżającą się nieznaną szarością staje się impulsem do działań i początkiem wejścia w efemeryczny świat spektaklu, w którym zasady z życia codziennego zostają zastąpione splotem połączeń przyczynowo-skutkowych odpowiadającym nadrealizmowi, dla którego głównym celem będzie wyrażanie wizualne percepcji wewnętrznej. Jedynym na to rozwiązaniem okazuje się oderwanie od rzeczywistości i niepohamowana fantazja uwolniona od zasad logiki. W spektaklu odnajdziemy także niesamowity humor, ironię, błyskotliwość i wszech otaczający oniryzm, a przede wszystkim relacje międzyludzkie, które okazują się najważniejszą wartością życia.

Po spektaklu odbędzie się uroczyste wręczenie uczestnikom certyfikatów ukończenia warsztatów.